kisah ku dengan cuti sem ku !

update UPDATE !!!
hello hello hello !! test-test.. 1 2.. 12 3.. 1 2 and 3..4 5 and 6.. and 1 and 2.. yeah ..line clear ~!
hellooo~~! eberi badieh !!
wanna to rock?! Bzz~! rock hotak muu !!
haha...sentimental skt skg nih..sorry ye ...ok..skg kita serious skt ok? (skt je taw)
org nk cerita pasal keindahan dan kenikmatan bercuti di rumah laa~~
nikmat sgt kah? dan indah sgt kah? mari kita tgk..betapa indahnya holiday ku pd cuti sem yg baru bermula 2 hari~ sejak sabtu lepas bersamaan 2 May 2011 atau (bulan islam saya xingat) atau bersamaan gajah kaki tiga berlompat~ ..
al-kisahnya bermula dengan suatu peristiwa iaitu berakhirnya PESTA memerah otak (FINAL) pada 30 April 2011 yang baru je lepas beberapa hari yang lalu dan ia masih segar dalam ingatanku..jap2, saya terlupa plk paper last tuh paper apa...owh yea..saya dh ingat ! PAPER BBM iaitu antara KILLER paper dlm sem nih ( sebenarnya semua paper adalah killer paper) malam tuh iaitu 29 May 2011 dari jam 12am smpai 6am saya bertungkus lumus study subjek nih..sungguh bersemangat saya dengan last paper nih..dari 12am smp 6am taw saya fokus gn BBM nih..hebatkan saya?! ~(true story pkol 12am smpai kol 3am saya join kwn2 maen DOTA,jam 3am smpai 4am, saya rehat sekejap, sbb mata saya saket tgk destop LP lma2..haa..jam 4am smp 6am barulah saya sentuh buku BBM tuh )~ pada jam 6am plk..saya tggu kwn2 saya pegi belikan NASI LEMAK IMBA,sedap katanya..saya ingin mencuba,saya pon tggu la diorg belikan..tggu2 pnye tnggu, time tuh mata dh merah sbb ngantok gler dh..tbe2 taufek blk, dye kta kedai NASI LEMAK IMBA ttp lah..ya allah !! hanya tuhan saja yang tahu betapa kecewanya saya sme tuh..saya dengan muka yang agak masam lh jugak, masok lah dlm bilik, trbaring r plk ats katil saya yang serba purple yang COMEY tuh..frust pnye pasal kan, tros saya tido, xpiker pasal BBM tuh dh..selepas tuh.saya pon terlelap seketika...saya terjaga pda pkol 11pg..(selamat ada set alarm)..dengan muka saya yg penuh dengan air liur basi tuh saya sambung membaca buku BBM smpailah pkol 1ptg..owh..lupa plk nk gtaw korg, paper BBM tuh start pkol 2.15ptg,sbb tuh blh maen dota lg mlm tuh..jam sudah pkol 1ptg !! saya rasa berdebar2 bukan kerana semangat nk menjawab, tp takot !! sbb  carrymark saya rendah je..pastuh saya dh la xpandai sgt nk mengarang dan meng"explain" apa yg trkandung dlm buku tuh...pkol 1.30 ptg saya siap2 mandi dan get ready tok menjawab PAPER KILLER tuh..sama menjawab tuh tawu2 lah cmne an..saya redha je lah..ok..MASA MENJAWAB sudah pun bermula..(dupdap2 je jantung time tuh).. saya buka kertas soalan.. YA ALLAH !! ada SALUTASI !! berderai air mata ku mengenangkan nasibku yang kekantoian dlm nk enjawab bahagian SALUTASI tuh..tp xpe..alah ! 5 markah je..ap la sgt gn 5 markah tuh....bkn blh dbawa mati pon.. (cewah! cover macho!)..soalan 1 saya tggalkn dulu kejap sbb saya semangat nk wt karangan di soalan 3..skali saya baca soalan dye.. PERGH !! saya boleh karang ke nih?? nk pilih yg mne 1 nih, ke nk jwp semua?? hmm~~ piker pnye piker, last2 saya pilih soalan num 1 ( kalo xsalah r) karangan pasal ceramah masalah sosial remaja terhadap pelajar universiti kot tajoknye..sya pon mulalah mengarang dengan bismillah hirohmaa nirrohim..pnya lah panjang CERAMAH saya smpai dakwat pen xckop !! pergh ! (nmpk benor nipunye)..saya toleh ke kiri, saya toleh ke kanan ! tok cari idea ats meja kwn2 yg laen..ops ! kantoi suda saya meniru..hehe..xlah..saya buat gn jujur dan ikhlas...karang pnye karang..saya sudah puas hati gn CERAMAH saya itu td..harap2 lecturer yg nk tanda markah saya nih terharu dan berbangga dengan hasil karya CERAMAH saya yang amat panjang itu..saya lap peluh keramat saya yang meleleh dtepi pp saya tuh..(wt karangan pon berpeloh? perah otak btol bdk nih)..saya tengok jam di dinding dewan peperiksaan tuh...tggl setengah jam je lg.. APA !! soalan 1 xjwp lg !! ya allah ..mcm mne nih !!..saya dengan kelam-kabotnye saya menjawab soalan tersebut..tiba2 ,MISS IKA(miss kesayangan saya) berkata, "ok,masa menjawab sudah pun tamat,sila berhenti menjawab, sila isi num matrix dan yang laen2 dengan betul",... yeay !! saya sempat siapkan semua skali !! alhamdulillah~! walaupon tulisan dh mcm cakar aya, mgkn lebih teruk dari itu..kemudian kami semua pon keluar lah dari DEWAN PEPERIKSAAN yang penuh dengan kenangan itu..apa?? paper dh abis??OMG! i feel so free~~
yeah !! ..
selepas itu, sepet(nasuha) dan ayu( melati ayu) ajak saya makan..a'ah an...dh pkol 5..xmkn ap2 lg nih..huuu..
saya call laa naim n si hanni nih tok ajk mkn skali di KAFE MAMA ITA yang serba oren dan memikat itu..
so..kami makan lah skali dgn hanni,naim,ernie,sepet,ayu,syidi dan diba hooperz....tp,saya mkn xabs sbb saya kenyang gn paper BBM td..huhuhu.. disebabkan ptg tuh adalah ptg terakhir kami mkn sekali..saya wtlah open table..saya blanja 2 table tuh.. selamat diorg mkn skt je..bhahahaha~! (kedekut jugak budak nih) 
selepas makan tuh, berpisahlah kami semua untuk sem ini...sedeynye !! saya btl2 rindukn kwn2 saya kt kolej...

~~wah3 !! panjangnya pendahuluan saya, nih dh mcm lari tajok je pon..huhu~~
ok2..skg saya akan mulakan cerita pasal percutian saya di rumah...(baru nk masuk tajuk sebenar)  
    saya dijemput oleh keluarga tercinta saya dari jauh menjemputku..terharu saya dbuatnya..saya sayng FAMILY saya!!..saya pulang de kampung saya di PULAU PINANG negeri tercinta dan tersemai abadi di dlm hati pada jam 6ptg.. dan tiba di rumah pada jam 1 pg.. huh..lmbt btol nk smpai umah..yela..naek kancil je kan..kalo naek KIA SPETRA saya tuh 4 jam je dh smpai.. ngerk! :P
 pada esk paginya iaitu bersamaan 2 May 2011, saya bangun lewat !! sebab mlz nk bgn awl.. tbe2 abah saya kejutkan saya..sroh siap2...ehh..trtanya2 saya, nk pergi kemana plk nih??
kami pon bersiap..saya tanya abah saya.."kita nk pegi mana nih?" abah saya kata "nk pegi beli barang dapur kt Sungai Petani" blurb !! sabo jelah~~
tgh2 siap tuh..ad org call mak saya..dan memberitahu ada kematian...innalillah wainnalillah hiwarojiunn... jd..parent saya singgah r dlu kt rumah org mati tuh...saya dan adik2 saya lepak kt umah spupu saya dlu dkt2 gn rumah org mati tuh.. selepas beberapa jam berlalu, baru lah parent saya balik..jam sudah pkol 5 ptg..bru nk bertolak.. huhu~~ tp,abah kata, kita xjadi p SP, kita p TESCO kt SJ je...tp sebelum tuh..kita singgah CARFOUR dlu sbb acik (adik bwh saya) nk beli henset baru... APA !! haish !! nih yg panas nih !!saya tgk lah dye gna enset baru tuh...sob3..jeleznye saya...xpe2.. nnt saya beli henset lg CANGGIH !! tggu arh ! huhu~~ pastuh...brulah kami singgah ke TESCO..saya pon ikot je mak saya tuh..nk bli barang dapur katanya.. ikot je..dh mcm budak kecik saya nih..haha~
selepas bbrpa jam..kami pon balik.. sblm balik tuh, kami singgah makan dlu..pergh !! lapaq gler kot time tuh ...dh lama saya xmkn bertambah..hahahaha..
then..kami pon balik rumah..sampai lah drumah tercinta saya nih.. yang laen sudah masuk tidor..tp saya blm lg..saya ONLINE dahulu..berjenaka gn kwn2 kolej saya..huh.lepas r rindu skt kt diorg..jam sudah pkol 5 pg..wahh..time for sleep !! saya pon lelap, dbuai mimpi.. Zz ZzzZzz ZzzZZzz
       keesokan harinya iaitu bersamaan 3 May 2011.. saya bangun pada pkol 11 pg..wah..awlnye saya bangun.. saya keluar bilik..aik? sunyi je ?? saya turun bawah..ehh..mmg xde org lah !! diorg kua tgglkn saya sorg2..saya apa lagi... basuh muka... n tros buka LP dan ONLINE ! hahaha... sgguh bsan time tuh..
pastuh mak saya call..dye swoh ambl adk d skolah jap..mak blk lmbt skt katanya..
saya pon siap2lah nk pg ambk adk di skolah rendah tuh... tba je dskolah...saya tggu seperti biasa...hmm~~ mana adk aq nih?? kata saya dlm hati... setengah jam berlalu... arh !! panas nih..cpt r  blk !! ...tbe2 mak saya call lg... "dh ambk adik Y?" - "blm mak..adk xde pon" - "tah2 dye dh blk gn cikgu Balqis" - "huh, setengah jam tggu tgh pns nih"... selepas tuh..saya pon balik..gn muka masam sekali..
saya pon pg lah jemput adk saya tuh kt rumah cikgu Balqis tuh.." haish !! menyusahkan btol la budak nih !! ", kata saya kt adk saya tuh.. dan dye bls " hehehe" ...pergh !!..bertambah panas hati nih..xpe..saya sabar je... selepas tuh... mak pon balik..dan tlg tuh kembali mcm biasa..huhu~~
pada jam 11mlm saya on9 lg...huh..bosan...
dan on9 tuh smp lah sekarang( 3 pg) .. begitu lama saya menulis blog nih !!
dan dengan ini,..berakhirlah 2 hari percutian ku di rumah.... bru 2 hari..lg 3 mggu lg nk ulang benda yang sama..adoi !! bosan nye !!!!
xde plan ke?? huhuhu~~~
ok..setakat ini sahaja blog saya pada hari ini..
inysaallah jika pnjang umo dan murah rezeki, kita bertemu lagi di sini..terima kasih kerana FOLLOW my BLOG !! luv u all !! =D <3

 ~~~~~~~~~~TAMAT~~~~~~~~~~~

organisasi FINAS berkata, "blog ini perlu ditapis dahulu sebelum dipostkan di blog anda"~
sbb tuh la pendek je post saya.. byk yg dtapis oleh FINAS tuh.. wt penat je karang pnjg2....huhu~~
hehe..merepej ke aq ari nih an...hehe.. sekian terima kasih...wink !! ^,~

3 comments:

naim muhammad said...

hai Encik Umarul Hafiz. Sy Rahim Budajjal, Ahli Lembaga FINAS, telah meneliti blog anda dan kami semua berpuas hati kerna ini merupa log yang jujur, ikhlas dan jujur. Cuma disini apa yang hendak ditekankan disini ialah sila jangan guna warna merah ya dalam pernulisan kerna ini akan membuat markah anda ditolak.
sekian ,
yang benarr.. M.N

Hanni Mohammad Ali (: said...

bob, post ni sangat cool sbb ak nampak keikhlasan ko tulis crite2 ni. hahhaa. ko punye post kali ni ak baca da macam baca novel. selamat bukan novel cinta. hoho ;p

hafiz said...

encik RAHIM BUDAJAL :
maaf tuan..saya masih budak baru disini...perlukan pendorong yang berkaliber.. insyaallah saya akan cuba buat yang terbaek taw...
tp tuan..ad plk markah2 ye dlm lembaga FINAS nieh? dasyad~~
sekian, terima kasih
yang benar, A.A.P


hanni :
hehehe... iye ke?? mekasih hanni !! :D
ehee... ikhlas la kot... time tuh dh kol 1pg..
xngantok..tgn dok menggatal nk menaip. . ( rindukan kls typing la katakan.. :P). .
aq tls je ap yg trlintas kt fikiran..xde edit2.. hee~~ novel?? ehh..mesti lah..tgk org la an, ank mak !!. . haha~! ..aq trgelak sorg2 bila bca blk blog aq nih..hehehe...
hmm~~ kalo aq try buat yg cintan2 skt..blh jd novel cinta nih..hahaha~~!
btw.. thx hanni..thx alot !! :D

 
Copyright© hak cipta terpelihara dari APIZ.FlyBeaTs